דף הבית » תקשורים בנושאים שונים » הגורמים להתרחשות משבר אישי

הגורמים להתרחשות משבר אישי

תקשור בנושא: משבר אישי

מהם הגורמים להתרחשות משבר במהלך החיים (כגון “משבר גיל הארבעים” וכדומה), מה הדרך לפיתרון המשבר, והאם וכיצד אפשר למנוע הגעת המשבר?

התקשור

ברוכים אתם הנוכחים מן ההיכל, מן האינסוף .

“מן אינספור הידיעות האפשריות בעולמכם, מתאפשרת לכם ידיעה אשר יש בה תובנה ותבונה בנושא אשר בו פוגש כל אדם ללא יוצא מן הכלל במהלך חייו (חווית המשבר).

ברוכים אתם על שאלתכם זו היות והידע קיים ויכול הוא להעמיק ולהביא את ההבנה האנושית לידי קפיצת מדרגה בהתייחסות תחילה אל החווייה המשברית ובשלב מעמיק ומתקדם ניתן אף להרחיב את היריעה ולהבין תהליכים הסטוריים אשר בם משברים היו מתבקשים מתוך התרחשות התהליכים, הן ברמת הפרט והן ברמת הכלל.

משבר הינו ביטוי של חוויית קושי של האדם: קושי בהתמודדות ובהכלה של ההתרחשויות בחייו. ההתרחשויות יכולות להיות חיצוניות או פנימיות.

לעיתים אין כלל שינוי במאורעות חייו של האדם. הכל ממשיך ומתנהל כפי שהיה ברמה החיצונית. אולם, יכולת האדם לספוג זאת ולקבל זאת משתנה.

מטרתם של משברים מלכתחילה, היא לאפשר לאדם למצוא בתוכו כוחות חדשים, עוצמות פנימיות אשר לא הכיר בתוכו ולהשתמש בהם- להביאם לידי ביטוי ומתוך כך לצמוח: ליצור שינוי בתפיסת חייו ו/או בהתנהלותו.

הרוח המנשבת בתוך האדם הינה הרוח המביאה אותו למקום של התחדשות פנימית. כאשר האדם אינו מאפשר לרוח פנימית זו להניע את נשמתו קדימה ולמעלה, כאשר הוא מנסה להשיט נשמתו כנגד כיוון הרוח, הרי צפוי הוא למשבר.

משברים מתרחשים כאשר מגלה האדם חוסר הקשבה לרחשי ליבו או כאשר הוא מגלה חוסר גמישות למתרחש סביבו. אז, מוצא הוא את עצמו במקום של מצוקה פנימית.

בשאלתכם, היתה כוונה להבין משברים אשר מתרחשים במהלך החיים ללא מצב מצוקתי חיצוני כגון אובדן, היוצר מצוקה רגשית, אלא למצבים, בהם מגיע האדם לשלב בחייו שבו האפשרות היא ליצור תהליך של שינוי הדרגתי או לצמוח מתוך משבר. תמיד קיימת הבחירה ליצור את השינוי בדרך תהליכית ומעצימה ואז אין הדבר מתרחש כשבר, אלא, נעשית הצמיחה  מתוך חדוות הגילוי והתשוקה לשינוי.

כל אדם מכיל בתוכו את עוז הרוח, את עוצמת הנפש ואת חדוות הנשמה ומתאפשר לו בתוך תהליכי החיים הרגילים ליצור לעצמו יכולת הקשבה לרצונותיו, לתשוקותיו ולמהותו.

כאשר הרצון מבצבץ והאדם מתעלם ממנו ומדכאו ופועל מתוך ויתור כזה או אחר על עצם מהותו, יגיע הזמן שבו תדפק על דלתו נשמתו ותאמר לו: הגיעה העת לממש, לשנות.

הקונפליקט הפנימי בין הרצוי למצוי יגרום לאדם להאזין לאותו קול פנימי. ככל שהפער בין הרצוי למצוי בחייו של האדם גדול יותר כך, יקשה עליו להתמודד עם הרצון בשינוי וליצור תהליך בריא לשינוי זה.

הפער הזה הוא המרווח שלתוכו נכנס המשבר.

כאשר המשבר כבר קיים, הרי שהתהליך להתגבר עליו מורכב ממספר שלבים. בכל שלב, מצטמצם הפער בין הרצוי למצוי עד אשר נוצר השינוי ומאפשר לחיות את הרצוי מתוך תשוקה.

השלב הראשון בחויה המשברית הוא שלב המועקה שהינה תחושה שהדברים רחוקים ממה שתמיד רצה.

השלב השני מתבטא בכעסים ובהאשמה. לעיתים על עצמו ולעיתים על הסביבה.

השלב השלישי הוא שלב הדיון הפנימי שבו האדם שואל את עצמו מה עליו לעשות וגם שאלות המנסות להבין כיצד הגיע עד הלום.

השלב הבא,הרביעי, הוא שלב היציאה לפעולה.

במקביל לשלב זה ולאו דווקא לפניו, מתרחשת החלטה: למגר את המשבר, לשנות את התחושה, להגיע למצב שבו ישנה אפשרות יותר טובה לבחירה.

השלב החמישי, הוא השלב שבו הוא מסכים סוף-סוף לראות את מפת הדרכים העומדת בפניו. רק אם יראה את המפה לאשורה, ילמד אותה ויבחר בדרך הנכונה, רק אז יוכל להביא את הרצוי למצוי. ליצור את השינוי האמיתי הפנימי ולהיות שבע רצון.

בכל תחום נכונים שלבים אלו.

יש הנתקעים באחד מהשלבים הראשונים ולא מגיעים למצב של פעולה. יש המתחילים בפעולה, נתקלים בקושי ולא ממשיכים לשלב ההבנה וראיית המפה אלא מוותרים על ההחלטה. אלו אנשים שהמשבר מכבה אותם.

על מנת להמנע ממשברים יש צורך במודעות רבה. להאזין לרחשי הלב, להיות בקשר עמוק עם רצון הנשמה לאפשר למהות הפנימית לבוא לידי ביטוי ולעשות זאת ביחד עם גיוס סביבה תומכת- סביבה אוהדת המאפשרת את אותה הגשמה.

סביבה מתנגדת אשר רומסת את רצון האדם הן בילדותו והן בבגרותו היא סביבה ‘תומכת משבר’. אם ימשיך להיות בחברה שכזו, אין מנוס מן השבר. אך, יש לזכור כי כל משבר פותח את האפשרות לאדם לגלות את כוחותיו ולנוע מכאן והלאה עם כוחות אלו לכל תחום אחר בחייו.

תם אך לא נשלם. עוד רבה הדרך להבנה. עוד רב הידע לנתינה.

‘קצהו של יוד’ ניתן כעת בעבורכם.

היו מבורכים על נוכחותכם. ברוכים תהיו לעולמי עד.”

ניתן ליצור קשר עם ענת קופרמן בטלפון : 0544888353 או להשאיר פרטים בטופס עם סיבת הפניה - לחץ כאן

רוצה לקבל את הניוזלטר שלי?

שם:
טל:
מייל: